Vi söker konstnärliga handledare för feriepraktikanter

Är du verksam konstnär med relevant högskoleutbildning och flerårig professionell erfarenhet inom konstutövande? Vi söker dig som vill vara med och utforma och genomföra ett treveckors feriepraktikprogram där unga konstnärer lotsas i mötet med sin publik.

Uppdraget innebär att utforma och genomföra ett treveckors program för feriepraktik inom konstnärligt utövande som lotsar 10 unga konstnärer i mötet med deras publik. Målet med praktiken är att de unga konstnärerna ska uppmuntras  i att hitta sin konstnärliga röst och sitt uttryck samt ges möjlighet att testa sätt att framföra sitt konstnärskap så att de kan möta sin målgrupp.

Meriter

Du som söker ska vara verksam som konstnär ha relevant högskoleutbildning och flerårig professionell erfarenhet inom konstutövande. Du ska vara villig att dela med dig av dina unika kunskaper till praktikanterna. Det är viktigt att du har en välutvecklad pedagogisk kompetens. Erfarenhet av pedagogiskt arbete eller arbete med unga premieras. Uppdraget är öppet för alla konstformer.

Förutsättningar

Två månaders uppdragsanställning, varav fem veckors förberedelser/programläggning och efterarbete och tre veckors handledning av cirka 10 feriepraktikanter. Ersättning: 75 000 kronor. F-skatt krävs och du ska vara verksam i Lund. Sista ansökningsdag är 29 mars.

Period

10 maj – 11 juli 2021 (varav de tre praktikveckorna är 14 juni – 4 juli)

Ansök här senast den 29 mars

Skicka in din ansökan till Ellen Andersson, kultur- och fritidsförvaltningen. Sista ansökningsdag är 29 mars. Det går även bra att kontakta Ellen vid frågor.