Simon Kadefors, handledare på daglig verksamhet

Simon arbetar som handledare på den dagliga verksamheten Sesam.

Vem är du?

Simon Kadefors

- Jag är snart 28 år gammal, jag har en dotter och jag bor här i Lund – bara fem minuter från jobbet. Jag är härifrån Lund från början. Det är en lugn och behaglig stad tycker jag.

Vad jobbar du med?

- Min titel är handledare. Men den ska faktiskt bytas till stödassistent snart då vi ska gå en vidareutbildning efter sommaren. Jag handleder den dagliga verksamheten här på Sesam, där vi har hand om personer i åldern 18 till 62 år. Alla deltagare har ett individuellt schema som vi lägger upp tillsammans. Det kan innefatta allt från att måla och göra batik till att vara med i teatergrupp och spela innebandy.

Vad är det bästa med att vara handledare?

- Att jag får känna att jag är till någons hjälp, jag underlättar för någon som kanske inte annars skulle fått göra sig hörd och sedd. Det är helt otroliga människor vi har att göra med, de är extremt givande att umgås med. Jag trivs också bra i mitt arbetslag. Vår chef har satt ihop ett mångfacetterat gäng – jag är i grunden undersköterska och mina kollegor har alla möjliga utbildningar från biolog till konstnär. Det är skönt med så många infallsvinklar. Sesam är en väldigt välkomnande plats.

Har du något tips till den som vill jobba med samma sak som dig?

- Ha roligt och ta ett djupt andetag! Man måste ha ett bra tålamod. Jobbet är ganska intensivt, man kommer hit på morgonen och sen är det fullt ös till man går hem. Jag gillar det. Det är inte alltid saker blir som man tänkt sig i början av dagen, det är ganska spontant här.