Studentjobb och praktik

Som student i Lund är du viktig för Lunds kommun. Vi tar gärna emot både praktikanter, exjobbare och studentmedarbetare. Att arbeta tillsammans är ett viktigt sätt för oss inom kommunen att visa upp våra verksamheter, men också för att lära nytt av dig.

Praktik och exjobb för dig på högskola, yrkeshögskola och universitet

Är du är student på universitet, högskola eller yrkeshögskola som söker praktikplats eller ska skriva exjobb? Välkommen med din ansökan men tänk på att söka i god tid, gärna 4-6 månader i förväg. Vi kontaktar dig med besked inom några veckor.

Läser du en utbildning inom vård och omsorg, barn och fritid eller annan utbildning där praktik är en del av kursplanen ska du istället vända dig till din VFU-samordnare.

Anmäl intresse för att göra praktik eller skriva exjobb

Arbeta som studentmedarbetare

Som studentmedarbetare får du inte bara insyn i kommunens olika verksamheter, utan också ett relevant extrajobb på schyssta villkor under din studietid. En studentmedarbetare är någon som studerar på universitet eller högskola och som samtidigt utför ett kvalificerat arbete parallellt med – och kopplat till – sina heltidsstudier. Du ska ha läst minst 60 hp när du påbörjar ditt uppdrag.

Arbetstiden är flexibel så att arbetet inte inkräktar på studierna. Det ska gå att kombinera en tjänst som studentmedarbetare med heltidsstudier. Arbetstiden uppgår till 8 timmar per vecka i genomsnitt under en termin.

Exempel på uppdrag kan vara att göra omvärldsspaningar, utredningar, utvärderingar eller analyser inom områden som HR, samhällsplanering, ekonomi, kultur, miljö, kommunikation med mera.

Vi söker studentmedarbetare två gånger om året, i april/maj inför höstterminen samt i november/december inför vårterminen. Just nu söker vi inga studentmedarbetare.

Säg hej till våra studentmedarbetare

Studentuppdrag via Miljöbron Skåne

Genom Miljöbron Skåne kan du få arbetslivserfarenhet inom hållbar utveckling redan under din studietid. Du får också möjlighet att pröva dina kunskaper i praktiken och skapa kontakter med framtida arbetsliv. Miljöbron initierar, förmedlar och coachar samarbetsprojekt mellan näringsliv och studenter - alltid med hållbar utveckling i fokus. I Lunds kommun tycker vi det är både roligt och givande att ta emot studenter som genomför olika uppdrag hos oss och vi söker löpande praktikanter och ex-jobbare via Miljöbron.

Just nu finns det inga aktuella uppdrag att söka.

Kontakt

För mer information om studentuppdrag inom Lunds kommun, kontakta Jeanette Lunde, universitets- och studentsamordnare på kommunkontoret.

Telefon: 046-359 30 51 
E-post: jeanette.lunde@lund.se