Flytta ditt företag till Lund

I Lund har vi en lång tradition av företagande. Mycket näringsliv är kopplat till universitetet och sjukhuset, men Lund är även hemvist för många framgångsrika företag. Vill du att ditt företag ska bli ett av dem?

Etablera företag i Lund

Lunds kommun erbjuder kostnadsfritt kvalificerad service till dig som företagare som vill flytta ditt företag till Lund eller starta filial här.

Staden präglas till stor del av universitetet – ett internationellt centrum för utbildning, forskning och utveckling. Lunds universitet är Skandinaviens största och har 47 000 studenter och fler forskare än något annat skandinaviskt universitet. Detta kombineras med ett starkt forskningsbaserat globalt näringsliv. Exempel på globala företag med rötterna i Lund är Tetra Pak, Sony Mobile Communications, Alfa Laval och Axis. I den växande stadsdelen Brunnshög i nordöstra Lund finns de stora forskningsanläggningarna MAX IV och ESS, där den senare fortfarande är under uppförande.

Den stora rörligheten hos studenter, forskare och kommuninvånare bidrar till att skapa mångfald och göra Lund till en internationell mötesplats i världsklass.

Näringslivsavdelningen har ett väl utvecklat samarbete med olika aktörer som kan hjälpa dig att etablera din verksamhet i Lund.

Lista över Lunds största arbetsgivare

Ta plats i det expanderande Lund!

Lund växer så det knakar. I takt med att staden blir större ökar behoven av fler verksamheter och kreativa människor. Om du väljer att etablera din verksamhet här är möjligheten stor att du lyckas.

Från Lund kommer uppfinningar som räddat livet på miljontals. Den konstgjorda njuren, den moderna respiratorn och det medicinska ultraljudet är några exempel. Varumärken som ProViva, Oatly och Bluetooth har sina rötter i Lund. Livsmedelsförpackningar som revolutionerat världen produceras fortfarande här. Bolag som utvecklar nya lösningar inom mobilsektorn samlas i staden.

Eftersom Lund inte bara har Skandinaviens största universitet, utan också är ett populärt resmål med goda förbindelser över Sundet, så finns här en ovanligt bred och unik kundkrets.

Vi har bra kollektivtrafik och Kastrup/Copenhagen Airport ligger bara en halvtimme bort. Här finns utmärkta restauranger och kaféer, ett myllrande kulturliv, härliga boendemiljöer, internationella skolor, en medeltida mysig stadskärna och unika naturupplevelser på cykelavstånd.

Utvecklingsområden och byggprojekt i Lunds kommun

(Bild: Leif Johansson, Xrayfoto)

Kontakta oss

Vill du veta mer om möjligheterna i Lund? Välkommen att kontakta oss!

Kontakta näringslivsavdelningen

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/naringsliv