Digitala Träffpunkten

Välkommen till Digitala Träffpunkten! Här träffar du oss som jobbar på träffpunkterna för seniorer i Lunds kommun, njuter av härlig musik, föreläsningar, pyssel och andra aktiviteter. Precis som på våra andra träffpunkter, fast digitalt.

Följ oss gärna på Youtube så missar du aldrig en uppdatering från Digitala Träffpunkten. Där hittar du fler filmer och kan lämna kommentarer om vad du tycker om våra inslag. Du kan även hålla dig uppdaterad om träffpunkterna på Facebook. Nedan kan du se våra senaste uppdateringar.

Följ Digitala Träffpunkten på Youtube

Följ Digitala Träffpunkten på Facebook

Veckans film: Närvaro i nuet med hjälp av mindfulness

Ett välgörande pass där vi tillsammans fokuserar på medveten närvaro och ett ökat inre lugn. Christel Lilja, beteendevetare och mindfulnessinstruktör, leder oss genom några enkla övningar för att stanna i nuet och minska känslor av stress och negativitet.

Digitala träffpunkten bjuder in till digitalt samtal om aktivitetens betydelse

Torsdag 28 oktober kl. 13.00-15.00 via möteslänk

På denna digitala träff möter vi Cecilia Hagström och Madeleine Rahm Andersson, arbetsterapeuter i Lunds kommun. Cecilia och Madeleine arbetar dagligen med aktivitet i fokus och ser stimulansens goda effekter för välmående. Vi inleder träffen med ett kort föredrag om aktivitetens betydelse och därefter öppnas mötet upp för samtal och diskussion. Välkommen att delta för nya perspektiv på välmående i vardagen. Ingen anmälan krävs.

13.00 – 13.30 Välkommen in på mötet. Teknisk support för den som vill.
13.30 – 15.00 Föredrag och samtal om aktivitetens betydelse med Madeleine och Cecilia.

Zoom-länk till mötet

Det digitala samtalet kommer att hållas i mötestjänsten Zoom. Om du deltar från en dator går det bra att ansluta direkt till träffen, utan att ladda ner Zoom-appen. Deltar du däremot från din smarttelefon eller surfplatta behöver du ladda ner appen. Via länken nedan kan du se en film och följa instruktioner om hur du kopplar upp dig till mötet.

Guide för att delta i Zoom-möte

Närvaro i nuet med hjälp av mindfulness

Besök på Nasoteket

Anhörigcenter Demenslotsen

Oktober-quiz

Fem sätt att återbruka en t-shirt

Tips på bra appar

Äldre videor

Äldre videor
Boktips
Föredrag, vandringar och studiebesök
Hantverk och återbruk
Musik
Quiz
Recept
Tips och information
Träning och välmående

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/digitalatraffpunkten