Familjerådgivning

En parrelation utsätts för många prövningar. Det kan handla om allt från vad som händer när det första barnet kommer, ekonomiska bekymmer, otrohet eller konflikter i släkten till att känslorna försvunnit. Familjerådgivningen erbjuder professionell hjälp genom samtal till de par som tar kontakt och söker stöd.

Vi på Familjerådgivningen arbetar under sträng sekretess och för inga journaler. Den som vill kan med andra ord vara anonym. Familjerådgivarna är socionomer med terapeutisk vidareutbildning och lång yrkeserfarenhet.

Familjerådgivningen i Lund är till för dig som bor i kommunerna: Kävlinge, Lomma, Lund, Staffanstorp, Burlöv och Höör.

Avgiften för ett samtal per kommun

  • Burlöv: 200 kr
  • Höör: 300 kr
  • Kävlinge: 300 kr
  • Lomma: 400 kr
  • Lund: 300 kr
  • Staffanstorp: 300 kr

OBS mottagningen är kontantfri! Vi tar inte emot kontanter som betalning.

Så här går ett samtal hos familjerådgivningen till

Antalet samtal som behövs varierar, för vissa par räcker det med två till tre gånger, medan andra går under en längre period. Varje samtal tar 1-1,5 timme och kostar mellan 125 och 400 kronor per samtal beroende på vilken kommun du bor i. Möjlighet till avgiftsbefrielse finns då ingen ska behöva avstå från familjerådgivning av ekonomiska skäl.

Som regel genomförs familjerådgivningen genom fysiska möten, men numera erbjuder vi även digital familjerådgivning. Har ni önskemål om denna samtalsform så tar ni upp det i samband med tidsbokning, så resonerar vi om det.

Tidsbokning – ring oss!

En första kontakt med oss och tidsbokning sker bara via telefon, då du får prata direkt med en familjerådgivare. Vi har varierande väntetider. 

Telefon: 046-359 69 68
Telefontider till familjerådgivare:

  • Måndag, torsdag och fredag klockan 10.30-11.45
  • Tisdag och onsdag klockan 13-14.15.

Ändringar kan förekomma och meddelas i så fall på vår telefonsvarare.
Vi har lunchstängt vardagar klockan 12-12.45. 

Relaterad information

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/familjeradgivningen