Någon att prata med – för barn och unga

Det finns många olika händelser och situationer i livet som kan leda till att du som barn eller ungdom mår dåligt. Och vi reagerar väldigt olika. Vill du prata med någon om hur du har det?

två barn på en parkbänk

Barn i väntan – Barn i start

Barn i väntan – Barn i start och är till för ensamkommande barn och för familjer. Det gäller både de som är asylsökande och de som har fått uppehållstillstånd. På Barn i väntan – Barn i start får barn och unga prata om sina erfarenheter och lära sig mer om sitt nya land.

Barn i väntan – Barn i start

Flaskposten

Flaskposten är till för dig är barn eller tonåring och har en mamma, pappa eller annan nära som missbrukar eller har missbrukat alkohol, narkotika eller tabletter. I en Flaskpostgrupp kan du träffa andra jämnåriga som har en liknande situation som du.

Flaskposten

Gungbrädan

Gungbrädan är en gruppverksamhet för dig som är barn eller tonåring och som har föräldrar som är skilda eller inte bor tillsammans längre. Här får du träffa och prata med jämnåriga som varit med om liknande saker.

Gungbrädan

Imbus

Imbus är till för dig som är barn eller tonåring och som har en förälder eller annan nära anhörig som har eller har haft psykisk ohälsa.

Imbus

Lysmasken

Lysmasken är till för barn och tonåringar som har upplevt våld, hot eller bråk i familjen. Hos oss får du möjlighet att prata enskilt om det du varit med om.

Lysmasken

...vill prata, men inget av det ovanstående stämmer in, hur gör jag?

Är du orolig för dig själv, en kompis eller någon i din familj, men vet inte vart du kan vända dig? Då kan du kontakta mottagningsenheten på socialförvaltningen. De hjälper dig vidare så att du kan få råd och stöd. Kontaktuppgifter till mottagningsenheten hittar du längre ner på denna sida.

Relaterad information