Gungbrädan

Dina föräldrar har separerat – det kan kännas jobbigt när man är barn. Det kan också ge nya möjligheter. Gungbrädan är en gruppverksamhet för dig som är barn eller tonåring och som har skilda föräldrar. Här får du träffa och prata med jämnåriga som varit med om liknande saker. Att delta i en grupp hos oss kostar inget och vi för inga journaler.

Dina föräldrar kan ibland tycka att det är svårt att prata med dig om skilsmässan. Som barn kan det vara svårt att berätta om sina tankar och känslor  bland annat av lojalitet med dina föräldrar.

Så funkar Gungbrädan

Genom att gå med i en grupp på Gungbrädan kan du:

  • Känna gemenskap i att träffa andra som är i en liknande situation.
  • Upptäcka att du inte är ensam.
  • Förstå mer om dina egna behov, känslor och möjligheter.
  • Lära dig att du är unik och värdefull som du är.
  • Känna trygghet i att det vi talar om stannar i gruppen.

Det finns grupper för barn och ungdomar i olika åldrar. Du är välkommen hit cirka ett år efter det att dina föräldrar separerat men du kan ställa dig i kö tidigare.

Gruppstart

Vi startar en ny grupp varje halvår. Om du vill vara med i en grupp eller bara fråga något kan du ringa, mejla eller skicka sms till oss på kontaktuppgifterna som du hittar lite längre ned på sidan.

Var träffas gruppen Gungbrädan?

Vi har lokaler på Kiliansgatan 8 i Lund. Det ligger centralt, inte långt från Mårtenstorget. Vi har möjlighet att möta upp dig vid buss eller tåg om det behövs.