Imbus

Imbus är till för dig som är barn eller tonåring (7-19 år) och som har en förälder eller annan nära anhörig som har eller har haft psykisk ohälsa.

Imbus ansikten med olika uttryck, i färgDet är många barn och tonåringar som lever i en familj där någon mår psykiskt dåligt och kanske även någon gång behöver söka hjälp.

Alla i familjen påverkas av detta. Det kan vara bra att träffa andra jämnåriga och öka förståelsen för både din egen och den vuxnes situation.

Vi erbjuder dig som är 7-19 år att vara med i en Imbusgrupp där du kan känna gemenskap i att träffa andra jämnåriga som är i en liknande situation.

På Imbus kan du:

  • upptäcka att du inte är ensam
  • få kunskap om psykisk ohälsa
  • förstå att det inte beror på dig omnågon i familjen mår dåligt
  • få hjälp att upptäcka och förstå mer om dina egna känslor, behov och möjligheter
  • upptäcka och förstå att du är unik och värdefull som du är

Så funkar Imbus

Imbusgruppen träffas tolv gånger under två timmar vardera, en eftermiddag eller kväll i veckan. Varje gruppträff har ett tema om hur det är att vara barn i en familj där någon i familjen mår psykiskt dåligt. Vi delar med oss av våra tankar och erfarenheter, tittar på film, skapar i olika material och fikar.

Allt du berättar stannar i förtroende i gruppen.

Gruppstart

I mitten av september startar vi en grupp för barn i åldern 10-13 år. Du anmäler dig till imbus@lund.se 

Välkommen att ta kontakt för information, bokning av informationssamtal, beställning av broschyrer eller anmälan. Du hittar kontaktuppgifter lite längre ner på sidan.

Var träffas Imbusgruppen?

Vi har lokaler på Kiliansgatan 8 i Lund. Det ligger centralt, inte långt från Mårtenstorget. Vi har möjlighet att möta upp dig vid buss eller tåg om det behövs.

Relaterad information

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/imbus