Stöd till unga vuxna

Unga vuxna är en mottagning för dig mellan 16 och 29 år. Vi är till för dig som har börjat må dåligt, kanske inte vet varför, men som behöver stöd eller hjälp. Genom att titta på hur olika delar i livet fungerar kan vi se vad du har för behov. Vi kanske även har en föreläsning eller kurs för dig.

Du hittar oss på Magle Stora Kyrkogata 5, våning 3. Ingång sker från baksidan av huset. 

På mottagningen träffar du en socionom eller sjuksköterska som tillsammans med dig kartlägger hur du mår. Tillsammans med dig skapar vi oss en bild över hur ditt liv ser ut, vad som fungerar - och vad som du önskar få hjälp med att förändra eller acceptera. Det finns också möjlighet till bedömning av läkare och fysioterapeut om det i samtal framkommer behov av det.

Besöken här är frivilliga och sker under sekretess. Om du vill komma till oss utan att bli journalförd, berätta det när du kontaktar oss. Mottagningen är till för dig som bor i Kävlinge, Lund eller Staffanstorps kommun.

Kanske är en föreläsning eller kurs något för dig?

Vi håller föreläsningar och ger kurser med fokus på  stresshantering och att möta svåra tankar och känslor. Dessa har sin bas i vetenskapligt beprövade metoder som mindfulness och ACT. Du hittar mer information om kurserna och länk till anmälan i menyn.

Ombyggnad i huset

Det görs en stor ombyggnation i vårt hus, vilket påverkar innergården och gör det lite svårare att se vår entré. Vår verksamhet pågår som vanligt och du kan ta dig fram till vår ingång utan problem. Vi vill på förhand be om ursäkt för att det ibland kommer att låta lite mer än vi önskar.

Boka tid

Du bokar själv tid genom att ringa oss på vår telefontid eller genom att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare med namn och telefonnummer. Om du lämnar ett meddelande så kontaktar vi dig så snart vi kan. Vi ringer då upp från dolt nummer.

  • Vi nås på nummer 046-359 80 93
  • För aktuella telefontider, se kontakter längst ner på sidan.

Kontakta Unga vuxna via vårdguiden 

Efter att du loggat in, kan du under rubriken ”Hitta och lägg till mottagning” söka efter Unga vuxna. Under rubriken ”Kontakta mig” går det bra att skriva ett meddelande till oss. Vi besvarar ditt meddelande så fort vi har möjlighet.
OBS! Då vi inte är en akutmottagning har vi tyvärr ingen möjlighet att erbjuda drop in-besök.

När vi inte är rätt för dig

Om du redan från början vet att du har behov av läkare, till exempel med tanke på sjukskrivning eller medicinering, är det din vårdcentral du ska ta kontakt med. Din vårdcentral kan du också kontakta om du redan vet att det är psykoterapi, behandling eller en mer långvarig samtalskontakt du behöver.

Vid akuta psykiska besvär ska du kontakta en psykiatrisk akutmottagning.

Du är alltid välkommen ringa för att få rådgivning kring vart du kan vända dig.

Vad kostar det?

Att komma till mottagningen för stödsamtal är kostnadsfritt och du behöver ingen remiss. Besök hos vår läkare eller fysioterapeut kostar som ett besök inom primärvården.

Sju sätt att minska känslan av ensamhet

I filmen nedan berättar våra socionomer om sju sätt som kan minska känslan av ensamhet i tider när många arbetar eller studerar mer hemifrån. Tveka inte att höra av dig till oss om du behöver mer hjälp och stöd!

helt okej med kattis ahlströmHelt okej

Region Skåne har gjort en podcastsatsning och vi på Unga vuxna har varit med i arbetet och gjort fyra avsnitt på temat psykisk hälsa hos unga vuxna. En podcast av unga för unga!

De fyra avsnitten har följande teman: Varför mår vi dåligt? Droger och alkohol, Självmord, Varför mår unga vuxna dåligt?

Du hittar podcasten

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/ungavuxna