Känslor som ångest

En föreläsning i två steg som handlar om känslor med betoning på ångest. Känslor som är ljusa och mörka, starka och svaga, sådana som upplevs logiska och de som verkar mindre begripliga. Vi välkomnar dig som är mellan 16 och 29 år.

Föreläsningen har utformats som en tvåstegsraket där första tillfället ger kunskap kring känslolivet och ångest, vad som kan tänkas vara ”normalt” och när det går över till att begränsa tillvaron. Andra steget innehåller förslag till hantering och lindring.

Aktuella kursdatum

Just nu inte har vi inte några inplanerade kursdatum, men om önskemål uppkommer kan vi erbjuda den igen.

Kursupplägg

Vi har alla varit med om svåra känslor och för vissa av oss kan de bli så starka och svåra att vi benämner det ångest.

Alla känslor har sin uppgift i våra liv men när de går över i ångest och den håller på för länge så kan vi behöva hjälp. Hjälp att förstå, hjälp att veta ifall det jag upplever är ”normalt”, och inte minst - hjälp att hantera ångest och andra starka känslor.

Första föreläsningen

Första steget är att förstå kopplingen mellan tanke, känsla och kropp, hur det går till när en tanke kan väcka obehag eller ett obehag kan väcka tankar som är jobbiga.

Du får några uppgifter att reflektera kring fram till nästa träff.

Andra föreläsningen

Nästa gång vi ses pratar vi mer kring olika sätt att komma tillrätta med ångest och hantera starka känslor. Du får konkreta verktyg för att arbeta med ångest på både lång och kort sikt.

Ifall det uppstår personliga funderingar under föreläsningarna som du vill ha hjälp med så är du välkommen att boka tid i vår mottagning. Vi har även andra kurser, bland annat i Mindfulness, för dig som vill prova någon av de tekniker som nämns under föreläsningen.

Anmälan och information:

Anmälan görs via Lunds kommuns e-tjänst, följ länken nedan och fyll i anmälningsformuläret. Vi återkommer till dig så snart vi kan med en bekräftelse på din anmälan.

Anmälan till föreläsning "Känslor som ångest"

Vid frågor gällande föreläsningarna vänligen kontakta Magdalena Madsen: Telefon: 046-359 80 93

E-post: magdalena.madsen@skane.se

Kursarrangör: Unga Vuxna-mottagningen