Mötesplats F30

Mötesplats F30 erbjuder mötesplatser, fritidsrådgivning och fritidsaktiviteter. Vårt uppdrag är att hjälpa personer till en meningsfull fritid.

Fritiden ger glädje, avkoppling, gemenskap och spännande utmaningar. Genom att delta i fritidsaktiviteter ökar livskvalitén, den sociala gemenskapen och delaktigheten i samhället. Mötesplats F30 riktar sig till personer inom LSS (Lag om Stöd och Service till vissa funktionshindrade):

  • I Lunds kommun, för dig som är 13 år eller äldre
  • I Staffanstorps kommun, för dig som gått ut gymnasiet

På mötesplats F30 kan du träffa vänner, spela musik, spela spel och köpa fika. På lördagar kan du även köpa en lättare lunch. Här finns även speldatorer, läsplattor och digitala spel. Vi ser fram emot att träffa dig!

Öppettider

Tisdag, onsdag och fredag kl. 16.00-21.00

Lördag kl. 10.00-16.30

Vi erbjuder telefonstöd för dig som vill prata en stund

Telefon: 046 359 62 84 

Tisdagar, onsdagar och fredagar
kl. 20.00 – 21.00

Lördagar
kl. 09.30-10.30

Följ Mötesplats F30 på Instagram

Följ oss på Instagram, där visar vi foton från våra aktiviteter och annat kul som händer.

Följ oss på Instagram

Fritidsrådgivning

Vi fritidsutvecklare arbetar med fritidsrådgivning för personer som bor i Lunds kommun. Vi ser till dina enskilda behov och önskemål.

Det går att boka tid med oss för möte. Där går vi igenom hur fritiden ser ut idag och pratar också om nya aktiviteter.

Fritiden innebär många olika utmaningar. För att du som har en funktionsnedsättning ska kunna delta i det fritidsutbud som finns behöver du information och kunskap. Du ska ta olika beslut, förbereda dig och ta kontakt med aktivitetsledare. Det ska också finnas rätt stöd för att du ska känna dig trygg. Allt detta planerar du tillsammans med oss.

Kontaktuppgifter till oss hittar du längst ned på denna sida.

Kamratkortet - betala för en, ha kul tillsammans

Att ta del av olika kultur- och fritidsverksamheter utan stöd är inte alltid så lätt för människor i funktionssvårigheter. För att underlätta detta finns ett Kamratkort som innebär att människor i funktionssvårigheter får ta med sig en stödperson gratis till olika verksamheter i Lund.

Kortet är personligt och innehavaren väljer själv vem hon eller han vill ska följa med. Anställda stödpersoner får följa med, men tanken är att kortet ska underlätta kontakter med ideellt stödjande kompisar och vänner.

Läs mer om Kamratkortet här

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/motesplatsf30