Gruppbostad

En gruppbostad är en boendeform för dig som behöver mycket stöd och omvårdnad på grund av din funktionsnedsättning. Om det stöd vi kan ge dig i en egen lägenhet inte räcker till för att du ska känna dig trygg kan en gruppbostad vara ett bra alternativ för dig.

Så fungerar det att bo i en gruppbostad

I en gruppbostad finns det oftast sex lägenheter. Varje lägenhet är ungefär 50 kvadratmeter stor och har ett eller två rum. Du har eget badrum i din lägenhet och ett kök som antingen är ett eget rum eller en del av vardagsrummet.

Det finns också ett rum för personalen och en gemensam lokal med kök i anslutning till lägenheterna. I den gemensamma lokalen kan du umgås med personal och andra som bor på gruppbostaden. Ni kan spela spel, se på film och äta ihop. Du väljer själv om du vill äta i din egen lägenhet eller i den gemensamma lokalen.

Personal finns på plats dygnet runt för att ge dig det stöd du behöver. Personalen kan också följa med dig på olika aktiviteter.

Ansök om gruppbostad

En gruppbostad är en bostad med särskild service enligt LSS. Du ansöker om en bostad med särskild service genom att fylla i blanketten nedan. Efter att du har skickat in blanketten kommer du att bli kontaktad av en handläggare.

Ansökningsblankett för insatser enligt LSS

Har du några frågor hur du ansöker kan du kontakta en av våra handläggare. Du når handläggarna via vårt medborgarcenter, telefon 046-359 50 00.

Du kan önska var du vill bo

Om du vill bo på en specifik bostad kan du framföra det till handläggaren under utredningen. Vi försöker då hitta en lägenhet till dig gruppbostaden du önskat, men kan inte garantera en plats just där. Finns det inga lediga lägenheter där du önskar bo erbjuds du istället en lägenhet i en annan gruppbostad. Vill du fortfarande flytta efter att du fått en lägenhet i en annan gruppbostad kan du ställa dig i kö för byte av boende.

Vill du ställa dig i kö för byte av LSS-bostad gör du det genom blanketten nedan.

Önskemål om byte av LSS-bostad

Kontaktuppgifter gruppbostäder

Kontaktuppgifter till våra gruppbostäder hittar du här