Servicebostad

En egen lägenhet med tillgång till personal dygnet runt. Att bo i en servicebostad kan vara rätt stöd för dig som inte kan bo själv på grund av din funktionsnedsättning, men som samtidigt lever självständigt och klarar av mycket i vardagen på egen hand.

Så fungerar det att bo i servicebostad

I en servicebostad bor du i en egen lägenhet. Bostaden ligger oftast i ett vanligt hyreshus och består av mellan 6 och 20 lägenheter som alla är kopplade till samma personal och gemensamhetslokal. Personalen kommer till dig på bestämda tider och du kan också ringa personalen om du behöver hjälp.

I samma hus eller i en byggnad i närheten av lägenheterna finns en gemensamhetslokal och personalutrymme. I den gemensamma lokalen kan du umgås med andra som bor i huset och med personalen.

Din lägenhet

Lägenheten du bor i är ungefär 50 kvadratmeter stor och har antingen ett eller två rum. Du har eget badrum i din lägenhet och ett kök som antingen är ett eget rum eller en del av vardagsrummet.

Ansök om servicebostad

En servicebostad är en bostad med särskild service enligt LSS. Du ansöker om en bostad med särskild service genom att fylla i blanketten nedan. Efter att du har skickat in blanketten kommer du att bli kontaktad av en handläggare.

Ansökningsblankett för insatser enligt LSS

Har du några frågor hur du ansöker kan du kontakta en av våra handläggare. Du når handläggarna via vårt medborgarcenter, telefon 046-359 50 00.

Du kan önska var du vill bo

Om du vill bo på en specifik bostad kan du framföra det till handläggaren under utredningen. Vi försöker då hitta en lägenhet till dig i den servicebostad du önskar, men kan inte garantera en plats just där. Finns det inga lediga lägenheter där du önskar bo erbjuds du istället en lägenhet i en annan servicebostad. Vill du fortfarande flytta efter att du fått en lägenhet i en annan servicebostad kan du ställa dig i kö för byte av boende.

Vill du ställa dig i kö för byte av LSS-bostad gör du det genom blanketten nedan.

Önskemål om byte av LSS-bostad

Kontaktuppgifter servicebostäder

Kontaktuppgifter till våra servicebostäder