Lunds kommun ledsagar- och avlösarservice

Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning är en del av vård- och omsorgsförvaltningen i Lunds kommun. Vi har lång erfarenhet av att utföra service och vi har många nöjda kunder. Vårt mål är att möta dina behov på bästa sätt.

Våra tjänster

Vi erbjuder ledsagarservice och avlösarservice. Vi arbetar över hela Lund kommun och har inga begränsningar vad gäller vår kapacitet. Vårt mål för ledsagarservice är att du har en person som du känner dig trygg tillsammans med och som följer med dig på besök till vänner, på fritidsaktiviteter och mycket mer.

Vårt mål för avlösarservice är att du har en person som du och din familj känner er trygga med och som avlöser din anhörig efter era behov. Det kan finnas avlösarservice både natt och dag om det behövs.

Vår personal

Vi anlitar ansvarsfulla, engagerade medarbetare med goda referenser från arbete med människor. Vi begär utdrag ur belastningsregistret om uppdraget. Personlig lämplighet är avgörande. Många av vår medarbetare studerar vid högskola eller universitet. För god kvalité i vårt serviceuppdrag har vi återkommande föreläsningstillfällen inom funktionshinderområdet samt forum för diskussion kring etik, värdegrund och sekretess med medarbetarna.

Tilläggstjänster

Som kommunal utförare har vi ingen rättighet att erbjuda tilläggstjänster. Vi förmedlar gärna kontakt för fritidsrådgivning hos vår fritidsverksamhet. Vi rekommenderar dig att ansöka om Kamratkort som innebär att du får ta med dig en stödperson gratis till olika verksamheter i Lund.

Ansök om kamratkortet

Din möjlighet att välja och påverka

Vi har dig och dina behov i fokus. Det är viktigt för oss i vårt arbete att hitta en bra och kompetent medarbetare för din service och därför är det viktigt är du är med i planeringen. Du erbjuds genomförandeplan och kontinuerlig uppföljning där du medverkar och påverkar vad servicen ska innehålla. Vi arbetar för en god och kontinuerlig kontakt med dig för att säkerställa att du är nöjd.

Kontakt

Lunds kommun
Stöd och aktivering
Sankt Lars väg 44 A, vån 2, 222 70 Lund

Enhetschef 
Martina Eriksson Westerlund, martina.ericsson2@lund.se
046-359 62 64

Handläggare
Anna Andersson, anna.andersson@lund.se
046-359 65 13

Hilkka Haapaniemi, hilkka.haapaniemi@lund.se
046-359 54 53

Philip Åkervall, philip.akervall@lund.se
046-359 69 32