Spelberoende

Är du orolig för att du spelar för mycket om pengar? Ett problematiskt spelande kan handla om att du spelar för mer än du har råd att förlora, du har gjort upprepade försök att sluta eller genom ditt spelande riskerar exempelvis ditt arbete eller relationer.

Vi kan hjälpa dig på olika sätt, beroende på vilka konsekvenser ditt spelande har skapat. Hjälpen erbjuds både till dig som har ett problematiskt spelande och till dig som är anhörig. Det är fullt möjligt att bli fri från sitt spelberoende, vi arbetar utifrån KBT-metoden ”Till spelfrihet”.

Här beskriver vi hur en utredning går till. 

Du och dina anhöriga kan även få hjälp av budget- och skuldrådgivningen hos oss, eftersom det är vanligt att man får problem med vardagsekonomin och med skulder som en följd av spelmissbruket. Hjälpen är kostnadsfri.

Här kan du läsa mer om budget- och skuldrådgivningen.

Är du orolig för en anhörig, vän eller arbetskamrat?

Kontakta Mottagningsenheten. Om den du är orolig för vill ta emot hjälp, har vi mycket att erbjuda. Om personen inte vill ha hjälp, försöker vi motivera personen. Eftersom vi inte kan agera mot någons vilja, så avslutar vi ärendet om det inte går att sporra personen till en förändring.

Du som anhörig kan erbjudas ett visst stöd även om personen det handlar om inte vill ha någon hjälp. Så hör av dig!

Är du orolig för någon som är under 18 år?

Om du är orolig att ett barn far illa på grund av eget eller vuxnas missbruk, gör du en orosanmälan.

Här hittar du mer information om orosanmälan