Sjukvård och egenvård

Blir du sjuk kontaktar du i första hand din vårdcentral eller 1177. Om du själv inte kan ta dig till din vårdcentral kan du ansöka om hemsjukvård genom kommunen. Det finns också mycket du själv kan göra för att ha en frisk kropp genom livet. Vi hjälper dig med tips för ett hälsosamt liv och erbjuder dig även gratis träning via en app.

Balans och hälsa

Det finns mycket som du själv kan göra för att stärka din hälsa. Inte minst för att minska risken för att falla, som är en av de vanligare olyckorna i Sverige idag. Genom att träna regelbundet, äta näringsrikt och ha koll på dina läkemedel minskar du risken för en allvarlig fallolycka.

Med vår träningsapp ExorLive kan du enkelt träna styrka och balansövningar hemma, utifrån tydliga träningsprogram och instruktioner. Att träna med appen är helt gratis!

Hitta alla hälsotips och ladda ner appen här

Sjukvård

Behöver du sjukvård ska du i första hand kontakta din vårdcentral eller ringa sjukvårdsupplysningen, telefonnummer 1177.

Vid nödsituation eller livshotande tillstånd ringer du 112.

Det är Region Skåne som har hand om den mesta sjukvården i Skåne. De driver våra sjukhus och vårdcentraler. Av oss i kommunen kan du ansöka om hemsjukvård. Hemsjukvård ges hemma hos dig och är ett alternativ för dig som inte kan ta dig till en vårdcentral på grund av ålder eller funktionsnedsättning.

Läs mer om hemsjukvård

Region Skånes webbsida