Balans- och hälsa

På den här sidan får du som senior i Lunds kommun ta del av filmer innehållande träning, matlagning, stadsvandring och föreläsningar med fokus på vikten av balans i vardagen. Du kan även ladda ner vår app, som innehåller övningar du kan göra hemma för att stärka din balans.

Träning på utegym

Lite längre ner på den här sidan finns en film som visar hur du kan träna på utegym. Skånes milda klimat gör det möjligt att träna ute året runt! Följ med seniorerna Gun och Birgitta till två av Lunds utegym där vi med hjälp av erfarna fysioterapeuter får massor med tips på bra träningsövningar att stärka kroppen med. Frisk luft och gratis träning för dig som gärna svettas i det fria!

Hitta till Lunds kommuns utegym

Träning med app

Kom igång med träningen med hjälp av Lunds kommuns nya träningsapp! I appen finns träningsprogram med olika fallförebyggande styrke- och balansövningar som har satts ihop av legitimerade fysioterapeuter i Lunds kommun. 

För att börja träna med appen anmäler du dig via länken nedan. Du klickar på "Skapa användare". Därefter fyller du i ditt namn, e-post och ett lösenord. 

Skapa användare till appen här

Om du vill avregistrera dig från appen så skickar du ett mejl till fallprevention@lund.se

Träning på utegym

Aktivitetens betydelse

Meditativ balansträning

Digitala nyheter från Anhörigcenter

Styrkegympapass med balansinslag

Föreläsning: Yrsel

Upplev Lund med nya ögon

Träna med naturens egna redskap

Matglädje: Rårakor med en twist

Balans och hälsa
Mat
Träning
Läkemedel
En säker bostad
Balans och hälsa
Balansträning

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/leva