Din kommun

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet. Här samverkar universitet och kommun, forskning och utveckling, näringsliv och samhälle.

Lund är en plats där du kan vara dig själv, där du vill bo, utvecklas och bidra till framtiden. Här finns en unik kunskapskultur där olikheter berikar. Lunds kommun erbjuder en attraktiv miljö för boende, arbete och studier. Vi hoppas och tror att du som student kommer att trivas här! 

Universitetshuset

Lund växer

Lund är Sveriges tolfte största stad med 125 000 invånare och fortsätter att växa.  Lunds kommun består av de nio tätorterna Lund, Södra Sandby, Dalby, Genarp, Stångby, Torna Hällestad, Revingeby, Vallkärra och Veberöd.

Kommunfakta

Lunds arbete med miljö och klimat

I Hållbara Lund ska det vara lätt att leva på ett sätt som är vänligt för miljö och klimat. Vi strävar efter att vara ledande inom miljö- och klimatfrågor och det ska märkas i din vardag.

Hållbara Lund

Se och göra

Lund har ett rikt kulturliv och många besöksmål. Domkyrkan, Skissernas museum och friluftsmuseet Kulturen är några av de mer centrala. Upplev också de vackra naturområdena runt Lund. 

Uppleva & göra

Var med och påverka

Att delta i valen och rösta är ett sätt att vara med och påverka samhällsutvecklingen och vad som händer i din kommun, Lund. Vill du veta mer om hur politiken fungerar eller hur du kan vara med och påverka? 

Så styrs Lund

Lundaförslaget

Kommunala studentrådet