Cykelvägar och kartor

Kartor över cykelvägar och praktisk information för dig som vill cykla i Lunds kommun.

Naturskyddsföreningen i Lund har tagit fram två cykelkartor för vår kommun: en för centralorten Lund, och en som täcker området från Öresund i väster till Vombsjön i öster, samt från Malmö i söder till Kävlinge och Eslöv i norr. Här kan du hämta Naturskyddsföreningens cykelkartor:

  • Kommunhuset Kristallen, Brotorget 1, Lund
  • Stadsbiblioteket i Lund
  • Bibliotek i Dalby, Södra Sandby, Veberöd och Genarp

Information om cykelturer i Lund samt leder för mountainbike och BMX

Regionala cykelvägar

Snart återgår vi till ett mer vanligt liv, så som vi levde före pandemin. Mer rörelse i samhället betyder, naturligtvis, större möjligheter till att cykla mer. Cykling är bra för miljön, men också för hälsan och ekonomin. Cykelvägarna leder genom det vackra sydskånska odlingslandskapet och du får tid för upplevelser, reflektion, rekreation och motion.

Kring Lunds tätort finns ett väl utbyggt cykelvägnät. Det är därför lätt att cykla in till Lund från Lomma, Bjärred, Åkarp, Hjärup, Furulund, Stångby, Staffanstorp, Södra Sandby och Dalby. Se kartan nedan och hitta en favoritrutt till jobbet. Med vanlig cykel eller el-cykel går det lätt att cykla upp till 10 km. Cykelturen tar mellan 20 och 40 minuter beroende på cykeltyp, väder och underlag.

Cykelkarta, Lund med omnejd

Så läser du cykelkartan: heldragna linjer visar separata cykelvägar eller cykelfält. Streckade linjer visar vägar där man cyklar i blandtrafik. De ljusare talen anger den ungefärliga tiden för cykling på sträckan med vanlig cykel, och det mörkare - tiden med el- eller racercykel. 

Öppna cykelkartan i större format

Anmäla fel på cykelväg

Använd vår e-tjänst eller app (Felanmälan Lunds kommun) för att anmäla till exempel hål i cykelbanan, buskar som skymmer sikten eller glaskross.

Till sidan för felanmälan

Ta hand om dig och din cykel

Oavsett om du cyklar inom Lund, eller mellan Lund och annan ort, är det viktigt med säkerhet. Nästan 20 procent av alla cykelolyckor hade kunnat förhindras med en bättre servad cykel och en rätt utrustad cykel. Vill du låna verktyg och behöver någon som visar dig hur man servar sin cykel? Det kan du göra hos Bike Kitchen Lund på Stenkrossen.

Bike Kitchen Lund på Facebook

Cykelparkeringar i Lund

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/cykelkartor