Cykelpanelen

I Lunds cykelpanel kan du som cyklar i, till och från Lund vara med och påverka utvecklingen av Lund till att bli en ännu mer cykelvänlig stad.

Start 2020

Panelen drog igång under våren 2020 och deltagarna blir inbjudna till fyra olika aktiviteter. Planen är att genomföra en enkät, en större träff (t.ex. gruppdiskussion, föreläsning), en mindre träff med fokus på specifik cykelfråga samt en cykeltur per år.

Varför en cykelpanel?

Cykling berör både klimat och invånarnas hälsa. Lunds kommun har högt ställda klimatmål och vi jobbar bland annat med att underlätta för hållbara sätt att ta sig fram. Cykelpanelen är ett forum för dialog med cyklister för ökad förståelse för cyklistens behov och för att diskutera kommunens cykelåtgärder.

Ta chansen att vara med!

För att uppnå en jämn fördelning av olika grupper inom panelen kommer de sista platserna tillägnas grupper som är mindre representerade i nuläget. Vi välkomnar därför specifikt personer som inte definierar sig som män, personer under 40 år samt personer som bor utanför Lunds stad.

Anmäl dig via vår e-tjänst:

anmälan till cykelpanel

Anmälan till panelen stängs när panelen är full. Du kan när som helst lämna panelen genom att höra av dig till tf.nyaresvanor@lund.se. När du går ur panelen tas dina personuppgifter bort. Efter att du anmält dig får du ett bekräftelsemail på din anmälan. Information och inbjudningar till panelens aktiviteter skickas till den e-postadress du angett i din anmälan.

Relaterad information

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/cykelpanelen