Så söker du projektbidraget

Här kan du läsa om hur du kan söka projektbidrag för publika arrangemang.

För att ansöka om projektbidrag använder du en digital tjänst som du hittar i rutan för relaterad information längre ned på sidan. Innan du ansöker måste du först registrera din organisation eller verksamhet och ansöka om lösenord för tjänsten via en e-tjänst. Länkar till detta finns i rutan för relaterad information längst ner på denna sida.

Du får gärna bifoga bilagor till din ansökan om du tycker att det gör din ansökan bättre. Det viktigaste är att du får fram varför just ditt projekt är viktigt och intressant.

Tänk på att det är viktigt att du fyller i alla fält och att ditt projekt måste ha en balanserad budget.

Det är viktigt att du skickar in din ansökan till oss i god tid före projektstart, ungefär tre månader i förväg eller tidigare.

Hur bedömer vi din ansökan?

Alla projekt kan tyvärr inte få stöd eftersom vår budget är begränsad. Vi bedömer projektets kvalitet, publikarbete och budget. Vi tar också hänsyn till bredden av arrangemangsutbud i kommunen. Det händer att vi beviljar projektbidrag med mindre belopp än det du ansökt om, vilket betyder att du kanske måste ändra i planeringen för att kunna genomföra projektet.

Ansök om bidrag