Unga leder unga

Vi i Lunds kommun vill stötta dig som är ung och vill driva egna projekt eller vara aktiv i en förening. Därför finns några olika bidrag att söka för dig som vill organisera andra unga.

Stödet till ungas egen organisering riktar sig till unga personer som väljer att organisera sig själva i en föreningsform eller ett projekt. Det avgörande är att det är unga själva som startar, leder och organiserar andra unga inom ett brett spektrum av områden.

Vilka bidrag finns att söka?

Vi har tre bidragsformer som riktar sig speciellt till unga: start-, förenings- och projektbidrag.

Startbidrag

Vill du som är ung organisera dig i föreningsform utifrån dina egna idéer, intressen och förutsättningar? Då har du möjlighet att söka vårt startbidrag.

Föreningsbidrag

Genom att skapa möjligheter att organisera sig i föreningsform stärks och utvecklas demokratin i samhället, liksom ungas demokratiska värderingar. Din förening har möjlighet att få bidrag till verksamheten.

Projektbidrag

Projektbidraget innefattar ungas egen organisering inom såväl kultur och idrott som samhällsengagemang.

Så här ansöker du om bidrag

För att ansöka om något av bidragen som riktar sig till unga använder du vår e-tjänst. Innan du ansöker måste du först (via en annan e-tjänst) registrera din förening och ansöka om lösenord för tjänsten. Du behöver ha vissa uppgifter till hands när du ansöker. Vilka dessa är står i informationen vid bidraget du vill ansöka om.

ANSÖK OM INLOGGNINGSUPPGIFTER

REGISTRERA FÖRENING

ANSÖK OM BIDRAG

Behöver du ytterligare information innan du ansöker?

För mer information om bidraget, kontakta Jörgen Wellsten på telefon 046-359 51 81 eller via e-post.
E-post till Jörgen Wellsten

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/ulu