Fritidsbanken Lund

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Vi samlar in saker som inte längre används och lånar ut dem gratis i upp till 14 dagar.

Olika fritidsprylar

Vad är Fritidsbanken Lund?

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar där vem som helst kan låna gratis i 14 dagar. Vi har utrustning för både barn och vuxna och du kan låna oavsett om du kommer som privatperson, som föreningsaktiv eller i jobbet. 

Tanken är att du enkelt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att det kostar något, samtidigt som utrustning som annars hade samlat damm får nytt liv.

Genom att ta tillvara på och låna ut alltifrån skidor till fotbollar bidrar vi till fler spontanidrottsaktiviteter, ökad folkhälsa och ett allmänt välbefinnande. Vi tycker att det är självklart att du ska få testa dig fram innan du hittar din favoritsysselsättning och tillsammans bidrar till ett mer hållbart samhälle genom ett smart återbruk.

Du får låna i 14 dagar, men har vi stängt den dag dina prylar ska tillbaka lämnar du tillbaka närmast kommande dag vi har öppet.

Öppettider för att låna prylar

Adress: Bankgatan 4
Tisdag-fredag: 12.00–18.00
Lördag: 10.00–15.00
Hitta hit på karta

Välkommen!

Aktuella insamlingsplatser

Du kan lämna in direkt på Bankgatan 4 eller på någon av platserna listade nedan. All insamling sker under ordinarie öppettider för varje plats.

Håll koll på det senaste på Facebook

För att se våra aktuella aktiviteter, följ Fritidsbanken Lund på Facebook för nya uppdateringar. 

Följ Fritidsbanken på Facebook

Följ Fritidsbanken på Instagram

Adress:
Fritidsbanken Lund
Bankgatan 4
223 52 Lund
Hitta hit på karta

Kontakt:
Fritidsbanken Lund
Tel: 046-359 51 53
E-post: fritidsbanken@lund.se

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/fritidsbankenlund