Viltgömslet Gyltan

Viltgömslet Gyltan är en del av naturum Skrylle. Här kan du spana på framförallt vildsvin som lockas till platsen genom utfodring men också rådjur, dovhjort, räv, grävling och skogens fåglar.

Viltgömslet Gyltan

Vill du spana på vildsvin, rådjur, dovhjort, räv, grävling, skogsmöss, ugglor och andra fåglar?

Om Gyltan

Gyltan har plats för 8-10 personer som kan sitta bekvämt och spana. Huset har toalett och kamin och är värmeisolerat.

Det finns ingen garanti för att man ska få se djur och det gäller att röra sig försiktigt inne i Gyltan, prata lågmält och inte gå ut när man väl gått in. Eftersom vildsvinen blir matade på platsen och är vana vid människors närhet så är chansen stor att få uppleva dem bara man håller sig så stilla och tyst som möjligt. Vi är måna om att nyfikna besökare inte går ner på baksidan av byggnaden och skrämmer djuren. Det är inte tillåtet att använda Gyltan under dagtid eller att mata djuren.

Observera att du inte får ta med din hund till Gyltan. 

Folder, spana från viltgömslet Gyltan

Gyltan, inomhusbild

Bokning

  • Gyltan bokas mot en avgift på 150 kr.
  • Bokningen och nyckelhantering sker genom Skryllegårdens reception tel. 046-585 25. Här kan du också köpa ved till kaminen. Tar du med egen ved så välj små bitar. Och glöm inte tändstickor! Det är lägst ca 15 grader i byggnaden så det är inte nödvändigt att elda men stannar du hela natten kan det vara skönt.
  • När du ska sitta i gömslet ska du komma på kvällen, gärna någon timme innan skymningen. Du kan gå hem senare på kvällen eller sitta och spana hela natten om du vill. Djuren är mest aktiva under skymning och gryning.

Hitta hit

Från Skryllegården är det en 1,5 kilometers promenad till gömslet.

Naturum Skrylles viltgömsle Gyltan har byggts av Lunds kommun genom ett lokalt naturvårdsprojekt (LONA) för att fler ska få möjlighet att uppleva det vilda Skrylle.

Karta, hitta till Gyltan

Relaterad information

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/gyltan