Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen i Lund erbjuder dig, som vill börja studera i vuxen ålder, flera olika utbildningsalternativ. På så vis kan du välja en utbildning som passar just dig, och som utgår ifrån dina intressen, behov och förutsättningar.

Så här söker du till en vuxenutbildning

Du söker till vuxenutbildningar på Vuxenutbildningens ansökningssida. Du behöver ett konto för att kunna logga in och göra din ansökan.

Skapa inloggning till ansökningssidan

Webbansökan till Vuxenutbildningen

Vill du ha mer information om utbildningarna och om ansökan, kan du besöka oss på Lunds Vägledningscentrum på adressen Stora Södergatan 47, Lund. 

Kontaka oss på studie- och yrkesvägledning

Detta kan du läsa på vuxenutbildningen

Vi listar några av utbildningarna du kan läsa inom vuxenutbildningen i Lund nedan. Hela utbudet av kurser och utbildningar hittar du i kurskatalogen på Komvux webbplats. Där kan du även hitta information om hur du ansöker och information om det nya kurssystemet och gymnasieexamen inom vuxenutbildningen.

Utbildningar

  • grundläggande vuxenutbildning som motsvarar grundskolans nivå, men som är anpassad för dig som är vuxen.
  • utbildning i svenska som andraspråk för dig som är en vuxen invandrare.
  • särskild utbildning för vuxna som vänder sig till dig som är vuxen och har en utvecklingsstörning eller en förvärvad hjärnskada.
  • gymnasial vuxenutbildning som är fristående kurser för dig som saknar hela eller delar av en gymnasieutbildning. Motsvarar gymnasieskolans kurser.
  • gymnasial vuxenutbildning som är en yrkesutbildning där arbetsplatsförlagt arbete kan ingå. Tidigare yrkeserfarenheter kan räknas in för att förkorta studietiden.
  • yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning), i detta fall en utbildning till medicinsk sekreterare.

Vuxenutbildning ordnas av kommunala Komvux och av andra utbildningsanordnare.

Komvux Lund

Direktadress till denna sidan: https://old.lund.se/vuxenutbildningen